Despre mine

Fotografia mea
pasărea cu frică de înălțime...

joi, 9 iunie 2011

Pavla, viitoarea mea pisică

Pisica Pavla locuieşte cu stăpâna ei într-un apartament cu o cameră de la etajul 2 al unei clădiri cu 2 etaje. Aici trebuie menţionat că această clădire are şi acoperiş cu pod, aşa că Pavlalei şi stăpânei ei nu le plouă în casă, cum s-ar putea crede. Pavla iese rar din casă şi niciodată singură. Stăpâna ei o scoate din când în când la plimbare, o poartă în braţe prin aglomeraţia oraşului până pe iarba parcului unde o lasă să se încarce cu energie în timp ce ea face acelaşi lucru.
Pavla îţi iubeşte stăpâna, chiar dacă nu o prea arată. Îşi iubeşte colţişorul ei din cameră unde îi e culcuşul: o pernă moale învelită într-un material gors şi aproape scorţos în care adoră să îşi bage ghearele, deasupra căreia nişte bucăţi de lemn care arată ca ieşite din ambii pereţi urcă până la jumătatea distanţei dintre podea şi tavan, unde se află un raft pe care îl foloseşte ca punct de observaţie mai ales când vin musafiri.
Pavlei îi place să stea la geam, cu sau fără stăpână. Pervazul lat cu perne al geamului înalt e locul preferat de amândouă locuitoarele apartamentului de pe îngusta stradă din centrul oraşului. E un loc foarte frumos spre seară când intră în lumina soarelui.

Niciun comentariu: