Despre mine

Fotografia mea
pasărea cu frică de înălțime...

vineri, 8 august 2008

Citește-mă

Îți scriu aceste rânduri ca să îți dai seama cât greșești...

Vezi tu, în ultima vreme mi-am dat seama de multe lucruri și acum gândesc altfel... Mi-am schimbat perspectiva de a privi viața și sunt mulțumită de priveliștea ce se întinde sub ochii mei. O să ți se pară ciudat, dar acum nu doar că văd partea plină a paharului, ci și încerc să îl umplu. Acesta e scopul meu acum.
Știu că nu îți place schimbarea care a avut loc în mine, dar trebuie să iei lucrurile așa cum sunt. Vei încerca să mă convingi că e doar o stare trecătoare care acum pe moment îmi face bine, dar care pe termen lung îmi va face rău. Dacă chiar e o stare trecătoare, voi încerca să o țin cât mai mult posibil, și dacă îmi face bine doar în acest moment, voi prelungi prezentul peste viitor.
O să invoci morala și religia, și o să-mi explici lucruri pe care mi le-ai explicat de mii de ori. Te voi asculta ca de obicei, apoi voi încerca să îți explic și eu lucrurile pe care le simt și care le gândesc. Ca de obicei, tu nu ma vei înțelege, și iată-ne iar în veșnicul punct de la care am pornit și la care ajungem de fiecare dată.
Aș vrea să nu o mai luăm pe drumuri circulare care ne duc de unde am pornit. Hai să o luăm pe un drum spiralat... Hai să vedem unde ne va duce acesta... Dar pentru a porni pe el, trebuie să uiți tot ce ai învățat de la alții sau de la viață, tot ce ai citit, tot ce ai văzut, tot ce știi... Să încerci să pui deoparte ce simți pentru mine, pentru tine, pentru alții...
Și cu mintea goală să mă asculți... Să faci un pas înapoi și să te desprinzi din cercul în care intram de fiecare dată... Mergi pe spirală, poate așa o să mă înțelegi...

Încearcă, nu e greu... Pentru ca un singur lucru am să-ți cer: lasă-mă să fiu fericită
...

3 comentarii:

ZUGRAVU spunea...



ZUGRAVU spunea...

Iti scriu aceste randuri ca sa iti dai seama cat gresesti...

Vezi tu, in ultima vreme mi-am dat seama de multe lucruri si acum gandesc altfel... Mi-am schimbat perspectiva de a privi viata si sunt multumita de privelistea ce se intinde sub ochii mei. O sa ti se para ciudat, dar acum nu doar ca vad partea plina a paharului, ci si incerc sa il umplu. Asta e scopul meu acum.
Stiu ca nu iti place schimbarea care a avut loc in mine, dar trebuie sa iei lucrurile asa cum sunt. Vei incerca sa ma convingi ca e doar o stare trecatoare care acum pe moment imi face bine, dar care pe termen lung imi va face rau. Daca chiar e o stare trecatoare, voi incerca sa o tin cat mai mult posibil, si daca imi face bine doar in acest moment, voi prelungi prezentul peste viitor.
O sa invoci morala si religia, si o sa-mi explici lucruri pe care mi le-ai explicat de mii de ori. Te voi asculta ca de obicei, apoi voi incerca sa iti explic si eu lucrurile pe care le simt si care le gandesc. Ca de obicei, tu nu ma vei intelege, si iata-ne iar in vesnicul punct de la care am pornit si la care ajungem de fiecare data.
As vrea sa nu o mai luam pe drumuri circulare care ne duc de unde am pornit. Hai sa o luam pe un drum spiralat... Hai sa vedem unde ne va duce acesta... Dar pentru a porni pe el, trebuie sa uiti tot ce ai invatat de la altii sau de la viata, tot ce ai citit, tot ce ai vazut, tot ce stii... Sa incerci sa pui deoparte ce simti pentru mine, pentru tine, pentru altii...
Si cu mintea goala sa ma asculti... Sa faci un pas inapoi si sa te desprinzi din cercul in care intram de fiecare data... Mergi pe spirala, poate asa o sa ma intelegi...

Incearca, nu e greu... Pentru ca un singur lucru am sa-ti cer: lasa-ma sa fiu fericita...

ZUGRAVU spunea...

nu cred ca eu trebuia sa gasesc descifrarea dar poate ajut astfel descifratorul!

altfel, iti doresc sa fii fericita!